Η πιο Εύκολη Τούρτα Σοκολατίνα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 29

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για παντεσπάνι

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 5 μεσαία αυγά
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Υλικά για το σιρόπι

  • 200 ml νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml κονιάκ(προαιρετικό)

Υλικά για το γκανάζ

  • 500 γρ ΙΟΝ PATISSERIE Κλασική  κουβερτούρα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 50 γρ. μέλι

Εκτέλεση για το γκανάζ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι μέχρι να πάρουν μια βράση.
Έπειτα, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια, την βάζουμε σε ένα μπολ και την
περιχύνουμε με την κρέμα που έχει βράσει, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ,μέχρι να γίνει ένα
γυαλιστερό γκανάζ.

Αμέσως μετά σκεπάζουμε το γκανάζ με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω του και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στο κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε
μεσαία ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και φουσκώσουν καλά.

Έπειτα, πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και από πάνω ρίχνουμε και το
ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα με τα αυγά μας, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κακάο και το ξύσμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Αμέσως μετά, παίρνουμε 2 τσέρκια των 20 εκατοστών και ακουμπάμε το καθένα ξεχωριστά πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Έπειτα αγκαλιάσουμε εξωτερικά με το αλουμινόχαρτο το κάθε τσέρκι ώστε να τα κάνουμε σαν ταψάκια προσέχοντας να μην γυρίσει το αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό τους και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Αφού έχουμε κλείσει καλά τα τσέρκια, μοιράζουμε ισόποσα μέσα σε αυτά το μείγμα μας και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα στον αέρα για περίπου 20
λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.

 

Στήσιμο τούρτας
Αφού τα παντεσπάνια μας κρυώσουν, με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε οριζόντια στην μέση, ώστε να έχουμε στο σύνολο 4 ομοιόμορφα παντεσπάνια. Έπειτα, παίρνουμε το ένα παντεσπάνι, το τοποθετούμε πάνω στο σκεύος που θέλουμε να έχουμε την τούρτα μας και με ένα πινελάκι το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι.

Αμέσως μετά, απλώνουμε επάνω του το ένα τέταρτο περίπου από το γκανάζ μας και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία με το προηγούμενο. Ομοίως, συνεχίζουμε από
πάνω και με τα υπόλοιπα παντεσπάνια.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με υλικό της επιλογής μας (κερασάκια γλασέ, ξηρούς καρπούς,
τρούφα κλπ) και διατηρούμε στο ψυγείο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 29

No votes so far! Be the first to rate this post.

5 Responses to Η πιο Εύκολη Τούρτα Σοκολατίνα

  1. Litsaki M. 11 Μαρτίου, 2021 at 6:52 μμ #

    Την έφτιαξα στα γενέθλια του αντρα μου!!οτι κ να πω ειναι λιγο!!🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  2. Mike 12 Μαρτίου, 2021 at 7:27 πμ #

    Συγχαρητήρια Δημήτρη από την γυναίκα μου.
    Την έφτιαξε στα παιδιά ξετρελάθηκαν 😃

  3. Maraki 13 Μαρτίου, 2021 at 6:57 πμ #

    Karantina kai glyka apo sintages tou Dimitri for ever 😜

  4. Maraki 14 Μαρτίου, 2021 at 10:28 πμ #

    mou vgike poly nostimi

  5. Μαρια 2 Δεκεμβρίου, 2021 at 8:30 μμ #

    Γειααα! Σας ευχαριστούμε για τη συνταγή, την έχω κάνει 2 φορές, έχει βγει πολύ νόστιμη όμως κάθε φορά ξερενεται στα πλάγια (από έξω) και δεν είναι όπως το εσωτερικό μαλακή ενώ ακολουθώ τη συνταγή κατά γράμμα. Σε τι οφείλεται αυτό και τι πρέπει να προσέξω την επόμενη φορά?

Αφήστε μια απάντηση