Ιταλική Pizza με πεπερόνι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το ζυμάρι

  • 400 γρ. αλεύρι για πίτσα ή για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml νερό
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Υλικά για την σάλτσα

  • 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την γέμιση

  • Τυρί μοτσαρέλα ARLA
  • Τυρί Pasta Gratinar ARLA
  • 20-30 φέτες πεπερόνι
  • Λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα

Εκτέλεση για το ζυμάρι

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να γίνει ελαφρώς χλιαρό και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

Έπειτα, προσθέτουμε την μαγιά, την ζάχαρη και το 1/4 από το αλεύρι και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς με ένα σύρμα τα αφήνουμε 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε στο μείγμα μας τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι το ζυμαράκι μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμαράκι, καλύπτουμε το μπολ καλά με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζεστάνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς, να τον σβήσουμε και να βάλουμε μέσα το μπολ για μισή ώρα.

Εκτέλεση για την σάλτσα

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μυρωδικά της επιλογής μας σε όση ποσότητα επιθυμούμε.

Σύνθεση πίτσας

Όταν το ζυμάρι έχει διπλασιαστεί σε όγκο, ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο μας και το ανοίγουμε με τα χέρια στο πάχος και το σχήμα που επιθυμούμε.

Έπειτα, το τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε από πάνω την ποσότητα της σάλτσας που επιθυμούμε.

Στη συνέχεια, απλώνουμε τα τυριά και τέλος το πεπερόνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση