Καραμέλες Γάλακτος με 3 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος arla 36%
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, απλώνουμε την ζάχαρη και περιμένουμε να καραμελώσει, χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια.

Έπειτα, σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να πάρει βράση.

Αφού καραμελώσει η ζάχαρη και γίνει ρευστή, προσθέτουμε πολύ προσεχτικά την ζέστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αμέσως μετά, κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να το πάρει.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μικρά σκεύη που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και προαιρετικά, ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι.

Περιμένουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε καραμέλες στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση