Υλικά
- 4 μεσαία αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ κλασική κουβερτούρα ION
- 1 βανιλίνη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το λάδι.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φορμα κεικ και αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα μας.
Στη συνέχεια, ακουμπάμε πάνω στο μείγμα την κουβερτούρα μας και από επάνω της αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά
Ήταν πολλοί ώρα συνταγή για το κέικ με σοκολάτα δεν το ήξερα ότι γέμιση φτιάχνεται έτσι.
Η κόρη μου ξετρελάθηκε! Εύκολο γρήγορο και πεντανόστιμο! το καλύτερο κολατσιό για το σχολείο αλλά ΄και για εμάς για τον καφέ μας!!!!
Πολύ ωραίο ,αρωματικό λόγω του πορτοκαλιού και πλούσιο λόγω της σοκολάτας.Πανευκολο το έφτιαξα με το ραβδί μπλέντερ.Φτιαξτε το ανεπιφύλακτα!!!!