Κέικ Κατσαρόλας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 4 μεσαία αυγά
  • 60 γρ. κακάο ION
  • 230 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 30 ml κονιάκ
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι προαιρετικά.
  • Για το γαρνίρισμα ΙΟΝ PATISSERIE COVER CREAM

 

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, το βούτυρο, την καστανή
ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το
βούτυρο χωρίς όμως να βράσουν.

Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ανακατευτεί καλά και να γίνουν όλα ένα μείγμα.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας χυλός.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου από 24-28 εκατοστών (ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να έχει το κέικ) που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά.
Τέλος, όταν το κέικ μας είναι έτοιμο, αφαιρέσουμε το χαρτί με το κέικ μέσα από το ταψί και
απλώνουμε επάνω του, όσο είναι καυτό, όση ποσότητα ION PATISSERIE COVER
CREAM θέλουμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση