Κέικ λεμονιού με λευκή σοκολάτα  

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 250 ml γάλα πλήρες
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 20 γρ. μπέικιν πάουντερ)
  • 200 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια μεσαίων αυγών
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Προαιρετικά  1 κ.σ παπαρουνόσπορο

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

Όσο περιμένουμε το γάλα μας να βράσει, κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ.

Όταν το γάλα μας είναι έτοιμο, το περιχύνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Έπειτα, στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό.

Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα στους 160-170 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση