Υλικά
- 3 μεσαία αυγά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
- Προαιρετικά βανιλίνη και ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο, να πέσει η θερμοκρασία του. Στην συνέχεια, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο.
Έπειτα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και προαιρετικά την βανιλίνη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ, που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Πόσο αλεύρι βάζουμε?
Όσο γράφει η συνταγή