Κέικ με Ελληνικά Super-foods

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

Συνταγή:

Υλικά:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 μεσαία αυγά
  • 30 ml κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. φυστίκια Aιγίνης
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. γκότζι μπέρι

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε σιγά σιγά και τα super foods και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-45 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Κέικ με Ελληνικά Super-foods

  1. Gianna 21 Μαρτίου, 2021 at 9:36 πμ #

    thanks Dimitri

Αφήστε μια απάντηση