Συνταγή
Υλικά
- 4 ώριμες μεσαίες μπανάνες
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
- 2 μεσαία αυγά
- 1 κ.σ. κανέλα
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. σοκολάτα bitter
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε μαζί με το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το μίγμα μας γίνει ένας χυλός σαν καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, λιώνουμε καλά όλες τις μπανάνες με ένα πιρούνι και περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα μας (ιδανικά 20-30 λεπτά).
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, κόβουμε τη σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το αλεύρι και την κανέλλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Η καλύτερη συνταγή που έχω δοκιμάσει για banana bread! Η μόνη με απόλυτη επιτυχία και πεντανοστιμη!
Πολύ ωραία συνταγή ! Ευχαριστούμε !
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!! Και εύκολο! Το έχω φτιάξει 2 φορές. Ευχαριστούμε πολύ!
ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟ!!! Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή! Τέλειο, αφράτο, υγρό κέικ, με εκπληκτική γεύση!
Καλησπέρα! Υπέροχη συνταγή. Αγαπημένη όλων, ειδικά της κόρης μου.
Μια ερώτηση, γιατί ακολουθώ και το σχετικό σας βίντεο, ..
Συνέχεια μου παίρνει περισσότερο αλεύρι , για να γίνει λίγο πιο σφιχτή η ζύμη..
Τι κάνω λάθος?
( +70 – 100)..αναλογα..
Πάντως ΠΑΝΤΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!
Τέλειο !!!
Η συνταγή είναι εκπληκτική, την εχω φτιάξει και χρησιμοποιώντας αλέυρι ολικής άλεσης. Είναι πεντανόστιμη.
Ευχαριστούμε Δημήτρη!