Υλικά
- 1 πορτοκαλι μεσαίου μεγέθους χωρίς κουκούτσια
- 3 μεσαία αυγά
- 2 κ.γ baking powder
- 300 γρ. ζάχαρη
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 120 ml νερό
- 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και αφαιρούμε τα κουκούτσια αν έχει.
Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε όλα μας τα υλικά, μαζί με το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
Πρώτα απ’ολα συγχαρητήρια για τις συνταγές και την παρουσία σας. Θα ήθελα να μας δίνετε σε γραμμάρια το βάρος του πορτοκαλιού. Επίσης μπορεί να γίνει με μανταρίνι; Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας.
Σε 5 λεπτά έτοιμο…Μπράβο σας Ευχαριστώ πολύ
Εξερετικο
Πολυ νοστιμο και με θαυμασιο αρωμα.Εγω απλως το εκανα με την μιση ζαχαρη.Ειμαστε και μεγαλα παιδια.Ευχαριστω πολυ για την απιθανη συνταγη.Ευοδιασε ολο το σπιτι.
Συγχαρητήρια σεφ!!!! Θα το φτιάξω!!! Την καλησπέρα μου….
Υπέροχο κ πολύ εύκολο κέικ!!! Σε ευχαριστούμε!!
Τέλειο! Συγχαρητήρια!
Το έφτιαξα και είναι ΤΕΛΕΙΟ! Άρεσε σε ολους! Μπορώ να προσθέσω σταγόνες κουβερτουρας;Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις συνταγές σου!
Υπέροχο κέικ πορτοκαλιού! Το έφτιαξα και μοσχομυρισε το σπίτι! Και από γεύση? Δεν το συζητώ!. Ευχαριστώ πολύ, Δημήτρη!