Κέικ Πορτοκαλιού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 26

No votes so far! Be the first to rate this post.

Συνταγή

Υλικά:

  • 4 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια

 

Εκτέλεση

Στο μίξερ με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα και συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά και το χυμό.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175-180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 26

No votes so far! Be the first to rate this post.