Κέικ Σοκολάτας με 2 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 300 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • 4 μεσαία αυγά
  • Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας.

Αφού λιώσει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Έπειτα, σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μας, με ένα μίξερ χειρός, σε μεσαία ταχύτητα. να γίνουν μαρέγκα.
Αμέσως μετά, στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα την μαρέγκα σε 2-3 δόσεις , ανακατεύοντας  κάθε φορά, σε κάθε δόση απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα προαιρετικά υλικά μας.

Τέλος,  στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι 20×25 εκατοστών ή διαμέτρου περίπου 22 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.

Προαιρετικά γαρνίρουμε με πραλίνα ή λιωμένη σοκολάτα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Κέικ Σοκολάτας με 2 Υλικά

  1. Anastasia Chatziapostolou 18 Ιουλίου, 2021 at 7:21 μμ #

    Φανταστικό . Συγχαρητήρια
    Θα το κάνω και θα το απολαύσω με παγωτό snicker.

  2. Marina Purita 18 Ιουλίου, 2021 at 10:21 μμ #

    Τέλειο!!! 😚😚😚

Αφήστε μια απάντηση