Συνταγή:
Υλικά για το κέικ:
- 4 μεσαία αυγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 ml γάλα πλήρες
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ. κακάο ΙΟΝ
Υλικά για το γαρνίρισμα:
- Cover cream ΙΟΝ ή Fondue ΙΟΝ
Εκτέλεση:
Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και σιγά σιγά και το γάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε το Cover cream ΙΟΝ ή το Fondue ΙΟΝ μέχρι να γίνει ρευστό και αφού ξεφορμάρουμε το κέικ μας το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και το περιχύνουμε με όποιο υλικό γαρνιρίσματος επιλέξουμε.
Υπέροχο το κέικ όπως και όλα τ άλλα. Μπράβο!!!!