Κέικ Βανίλιας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 4 μεσαία αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Αμέσως μετά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά και τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μακρόστενη φόρμα κέικ, που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το στρώσουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.

Έπειτα, παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι, το βουτάμε μέσα σε σπορέλαιο και κάνουμε μια βαθιά χαρακιά στην μέση και κατά μήκος του κέικ μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά περίπου.

Τέλος, αφού κρυώσει το κέικ, γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Κέικ Βανίλιας

  1. Βασιλικη 1 Νοεμβρίου, 2022 at 3:35 μμ #

    Είσαι φοβερος

Αφήστε μια απάντηση