Υλικά
- 1 αρνίσια συκωταριά
- 800 γρ. έντερα
- Αρνίσια μπόλια
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο βούτυρο αγελάδος Lurpak
Εκτέλεση
Κόβουμε την συκωταριά μας σε κομματάκια, ανάλογα με το μέγεθος της σούβλας μας.
Κόβουμε την συκωταριά μας σε κομματάκια, ανάλογα με το μέγεθος της σούβλας μας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε διαδοχικά τα κομματάκια μέσα στην σούβλα μας.
Όταν τα περάσουμε όλα, ανοίγουμε την μπόλια μας και τυλίγουμε την σούβλα μας.
Αφού έχουμε πλύνει καλά τα έντερα, ξεκινάμε το τύλιγμα στο κοκορέτσι μας, καρφώνοντας την άκρη στην αρχή στην σούβλα.
Πλέκουμε καλά και σφιχτά.
Τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Αμέσως μετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για άλλη μισή ώρα τουλάχιστον το ψήσιμο ή μέχρι το κοκορέτσι μας να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περνάμε με λίγο βούτυρο για έξτρα γεύση.