Υλικά για το παντεσπάνι
- 4 μεσαία αυγά
- 130 γρ. ζάχαρη
- 20 ml σπορέλαιο
- 35 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 55 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ baking powder
Υλικά για την κρέμα τυριού
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 125 λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Υλικά για το γέμισμα και το γαρνίρισμα
- Φρούτα του δάσους
- Ζάχαρη άχνη
Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν καλά και αμέσως μετά προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Έπειτα, σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν
πάουντερ και όταν το μείγμα μας έχει ασπρίσει καλά, τα προσθέτουμε στον κάδο μαζί ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια μαρίζ, ώστε να μην χάσουν τον όγκο τους.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί περίπου 30 επί 40 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για 12 λεπτά.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από τον φούρνο, το ακουμπάμε με την πάνω μεριά πάνω σε ένα καινούργιο αντικολλητικό χαρτί και αφαιρούμε το χαρτί που το ψήσαμε.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε περίπου ένα εκατοστό και από τις 4 πλευρές ώστε να αφαιρέσουμε το τραγανό κομμάτι και να μπορεί να ρολαριστεί το παντεσπάνι μας χωρίς να σπάσει.
Έπειτα, με την βοήθεια του καινούριου χαρτιού, κάνουμε ρόλο το παντεσπάνι μας, κλείνοντας μέσα μαζί και το χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί.
Στήσιμο γλυκού
Ανοίγουμε το ρολο μας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά την ρευστή κρέμα λευκής σοκολάτας (περίπου την μισή ποσότητα).