Kouglof

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

 Υλικά για τo μπριός

280 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

40 γρ. ζάχαρη

5 γρ. αλάτι

4 γρ. ξηρή μαγιά

4 μεσαία αυγά

180 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK

150 γρ. σταφίδες ξανθές

Υλικά για το σιρόπι

1 λίτρο νερό

150 γρ. ζάχαρη

15 γρ. πούδρα αμυγδάλου

10 ml ανθόνερο

Υλικά για το γαρνίρισμα

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.

Αφού πάρουν βράση, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα σύρμα και το ανθόνερο.

Εκτέλεση για το μπριός

Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες, τις καλύπτουμε τελείως με βραστό νερό και τις αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα.

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και ένα σφηνάκι ποτό τις αρεσκείας μας.

Έπειτα στον κάδο του μίξερ με το γάντζο, βάζουμε όλα μας τα υλικά, προσέχοντας πολύ να μην έρθουν σε επαφή η μαγιά με τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Το ζυμαράκι το οποίο θα δούμε μετά τα 5 λεπτά θα είναι ένα ζυμάρι πολύ ελαστικό και υγρό και όχι ένα ζυμάρι σφιχτό και στεγνό.

Έπειτα στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε μέσα στον κάδο με το ζυμάρι μας, ανακατεύοντας στην ίδια ταχύτητα για ένα λεπτό.

Αμέσως μετά, βουτυρώνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας το κλείνουμε καλά με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 2,5 ώρες.

Αφού περάσουν οι 2,5 ώρες, βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ, απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το ζυμάρι μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στον αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Αφού ψηθεί το μπριός, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και το σιροπιάζουμε μέσα στην φόρμα με το σιρόπι μας.

Έπειτα και αφού έχει κρυώσει τελείως αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.

Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Kouglof

  1. Κώστας 19 Μαρτίου, 2021 at 9:30 μμ #

    Ωραία συνταγή

Αφήστε μια απάντηση