Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 70 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 280 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ baking powder
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη με τα χέρια, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε και το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Κάνουμε κουραμπιέδες στο μέγεθος που επιθυμούμε και τοποθετούμε στο ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Έχω μπερδευτεί. Αλλά υλικά είναι στην συνταγή κουραμπιέδες σαν της γιαγιάς Μακρυνιωτης και άλλα υλικά εδώ, που είναι πάλι συνταγή για κουραμπιέδες?
Ευχαριστώ
Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου η παγωμένο? Επίσης θα μπορούσαν να μπουν κ ξηροί καρποί η λόγω του μη αφρατεματος του βουτύρου δεν θα είναι δεμένο το μίγμα? Μόνο στον αέρα μπορούν ψηθούν η και στις αντιστάσεις,αλλάζει η θερμοκρασία? Και τελευταίο που θα ρωτήσω υπόσχομαι, πόσα γραμμάρια ζύμης για τον κάθε κουραμπιέ να ζυγησω?
Καλημέρα και καλές γιορτές. Συγχαρητήρια για την δουλειά σας.Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση: μπορώ να βάλω αμύγδαλα στους κουραμπιέδες χωρίς μίξερ
Θα τούς δοκιμάσω οποτεδήποτε!