Κουραμπιέδες Χωρίς Μίξερ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 70 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 280 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ baking powder

Εκτέλεση 
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη με τα χέρια, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο.

Προσθέτουμε και το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Κάνουμε κουραμπιέδες στο μέγεθος που επιθυμούμε και τοποθετούμε στο ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 Responses to Κουραμπιέδες Χωρίς Μίξερ

  1. Haris Tsimogianni 14 Δεκεμβρίου, 2024 at 4:08 μμ #

    Έχω μπερδευτεί. Αλλά υλικά είναι στην συνταγή κουραμπιέδες σαν της γιαγιάς Μακρυνιωτης και άλλα υλικά εδώ, που είναι πάλι συνταγή για κουραμπιέδες?
    Ευχαριστώ

  2. Κλεοπάτρα 16 Δεκεμβρίου, 2024 at 10:57 πμ #

    Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου η παγωμένο? Επίσης θα μπορούσαν να μπουν κ ξηροί καρποί η λόγω του μη αφρατεματος του βουτύρου δεν θα είναι δεμένο το μίγμα? Μόνο στον αέρα μπορούν ψηθούν η και στις αντιστάσεις,αλλάζει η θερμοκρασία? Και τελευταίο που θα ρωτήσω υπόσχομαι, πόσα γραμμάρια ζύμης για τον κάθε κουραμπιέ να ζυγησω?

  3. Μαρία Τσιβελη 18 Δεκεμβρίου, 2024 at 8:48 πμ #

    Καλημέρα και καλές γιορτές. Συγχαρητήρια για την δουλειά σας.Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση: μπορώ να βάλω αμύγδαλα στους κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

  4. Irina Vasile 24 Δεκεμβρίου, 2024 at 1:36 μμ #

    Θα τούς δοκιμάσω οποτεδήποτε!

Αφήστε μια απάντηση