Υλικά
- 150 γρ. φυστίκι Αιγίνης
- 25 ml ελαιόλαδο
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. αλεύρι μαλακό
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 20 ml κονιάκ
- Ξύσμα πορτοκάλι
Για το γαρνίρισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Ανθόνερο
Εκτέλεση
Σε ένα μούλτι, βάζουμε τα 50 γρ από το φιστίκι μας και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πούδρα.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ με το φτερό, προσθέτουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και την πάστα από το φιστίκι που φτιάξαμε στο μούλτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας και να μοιάζει με κρέμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας, κάνουμε κουραμπιέδες στο μέγεθος που επιθυμούμε και πιέζουμε ελαφρώς στην μέση τους.
Τους τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 22 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο, ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Όταν κρυώσουν εντελώς, πασπαλίζουμε μια τελευταία φορά με ζάχαρη άχνη.