Κουραμπιέδες Πολυτελείας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 ml σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
  • 50 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 20 ml κονιάκ
  • 2 κρόκους μεσαίων αυγών
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα βιολογικό πορτοκάλι ακέρωτο

Για το γαρνίρισμα

  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ανθόνερο ή ροδόνερο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ. με το σύρμα. χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με
την ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια, αντικαθιστούμε το σύρμα με το φτερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα ζυμαράκι.

Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, πλάθουμε κουραμπιέδες στο μέγεθος που
επιθυμούμε και με τον αντίχειρά μας κάνουμε στη μέση μια λακκούβα, ώστε να ψηθούν
σωστά και να κρατήσουν περισσότερη άχνη.

Τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 22-25 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν οι κουραμπιέδες μας και ενώ είναι καυτοί, τους τοποθετούμε έναν έναν σε ένα
ταψί που έχουμε στρώσει με ζάχαρη άχνη τον πυθμένα του.

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες μας να κρυώσουν καλά και έπειτα τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους καλύπτουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Κουραμπιέδες Πολυτελείας

  1. Χρυσή Μαριδάκη 12 Δεκεμβρίου, 2022 at 6:34 μμ #

    Αγαπητέ Δημήτρη, παίζει να είναι οι πιο ωραίοι κουραμπιέδες που έχω φτιάξει, πενήντα χρόνια φανατική μαγείρισσα. Θα επιχειρήσω και τις υπόλοιπες συνταγές σου. Το μόνο που άλλαξα, πρόσθεσα 100 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα ψημένα. Ευγνώμων. Καλές γιορτές.

  2. Γεωργία 27 Δεκεμβρίου, 2023 at 8:38 πμ #

    Καλημέρα, χρόνια πολλά με υγεία, μακράν οι καλύτεροι κουραμπιέδες, άχαστοι ,του λεπτού “όχι θέλουν λίγο χρόνο ώστε να ασπρίσει κα να αφρατεψει το βούτυρο” αλλά μου αρέσουν οι ορολογίες που χρησιμοποιείς,εγώ πρόσθεσα αμύγδαλα αλλά δεν πρόσθεσα το ξύσμα πορτοκαλιού! Εύχομαι υγεία για την νέα χρονιά,εύκολες και άχαστες συνταγές!!!

Αφήστε μια απάντηση