- 300 ml κρέμα γάλακτος 35% Arla
- 100 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 120 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκους μεσαίων αυγών
- 1 βανιλίνη
Για την καραμέλα
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
- 30 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, 90 γρ. απο την ζάχαρη μας και την βανιλίνη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ λίγο με ένα σύρμα τους κρόκους με τα 30 γρ. ζάχαρη. Όταν το μείγμα στο κατσαρολάκι πάει να πάρει βράση, κατεβάζουμε από την φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Αμέσως μετά, επιστρέφουμε όλο το μείγμα μας στο κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά για 5 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας με το σύρμα.
Γεμίζουμε το ταψί με νερό μέχρι την μέση των πυρίμαχων.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.