Mac ‘n’ Cheese (Μακαρόνια Ογκρατέν)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 21

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 250 γρ. μικρά μακαρόνια της επιλογής μας
  • 30 γρ. βούτυρο lurpak
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα ARLA
  • 200 γρ. Pasta and Gratinar (μίγμα τυριών για μακαρόνια) ARLA
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μας 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που μας προτείνει η συσκευασία.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει ενώ προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Αφού γίνει ομοιογενές το μίγμα μας, προσθέτουμε το γάλα σε 3-4 δόσεις συνεχίζοντας το ανακάτεμα έντονα. Όταν η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε περίπου τα 150 γρ. από τη μοτσαρελα και 150 γρ. από το μίγμα τυριών συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και πολύ ελαστικό μίγμα.

Αδειάζουμε μέσα στα τυριά τα μακαρόνια που πριν έχουμε σουρώσει καλά κι ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 25χ35εκ. περίπου και από πάνω πασπαλίζουμε τα τυριά που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά μας,

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 21

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση