Μακαρόνια με Κιμά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 ml χυμό ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml Ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο μακαρόνια

 

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Έπειτα, σοτάρουμε τον κιμά, για τόση ώρα, ώστε το χρώμα του να γίνει γκρίζο, πιέζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί καλά.

Αφού ετοιμαστεί ο κιμάς, προσθέτουμε το κρεμμύδι, που πριν έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

Όταν σοταριστεί και το κρεμμύδι μας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, που πριν έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας μαζί με τα μπαχαρικά, το αλάτι και την ζάχαρη.

Τέλος, προσθέτουμε και το χυμό ντομάτας και αφού τα ανακατέψουμε όλα καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να βράσει με κλειστό καπάκι για 40′-50′ (όσο ο κιμάς βράζει, προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέτουμε ζεστό νερό).

Μέχρι ο κιμάς να ετοιμαστεί, σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο βάζουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν, τόση ώρα όση αναγράφει η συσκευασία μας.

Τέλος, αφού αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας και τα μπαχάρια από τον κιμά μας, σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση