Μελαχρινή Καρυδόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 8 μεσαία αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καρύδια
  • 130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 20 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 50 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1 βανίλια

Υλικά για το σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. νερό
  • 2 στρογγυλές φέτες λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • ION PATISSERIE cover cream

Εκτέλεση για την καρυδόπιτα
Σε ένα μπολ βάζουμε, τα καρύδια, που πριν έχουμε τρίψει καλά στο μούλτι, το σιμιγδάλι, το
κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι. Προσθέτουμε και την σοκολάτα, που πριν έχουμε κόψει με ένα μαχαίρι σε κομματάκια και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα με ενιαίο χρώμα.

Έπειτα, σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν καλά.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά μας, στο μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη και με την βοήθεια μιας μαρίζ τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 170 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση και αμέσως μετά κατεβάζουμε από την φωτιά.

Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα, την βγάζουμε από το φούρνο και την ξεφορμάρουμε πάνω στο σκεύος που έχουμε επιλέξει. Όπως είναι καυτή, με την βοήθεια μιας κουτάλας ή μιας κανάτας,  την σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι (προσοχή το σιρόπι μας πρέπει να είναι ζεστό και όχι κρύο).

Γαρνίρισμα

Σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε βάλει νερό να βράσει, τοποθετούμε την συσκευασία του
cover cream χωρίς το καπάκι (προσοχή να μην το σκεπάσει το νερό) και ζεσταίνουμε μέχρι
να λιώσει καλά.

Αμέσως μετά, περιχύνουμε ολόκληρη την καρυδόπιτα μας και αν θέλουμε την γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένο καρύδι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση