Μηλόπιτα με Kραμπλ Aμυγδάλου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 30

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για την τάρτα

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια

Υλικά για το κραμπλ αμυγδάλου

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη γέμιση

  • 3 μήλα κόκκινα
  • 50 γρ. καστάνη ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση για την τάρτα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και αμέσως μετά το αλεύρι με τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.

Τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Εκτέλεση για το κραμπλ αμυγδάλου

Χτυπάμε όλα μας τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι. Έπειτα το τυλίγουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Εκτέλεση για τη γέμιση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν ελαφρώς.

Αμέσως μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Στήσιμο και ψήσιμο τάρτας

Ανοίγουμε το ζυμάρι της τάρτας με έναν πλάστη ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά στο μέγεθος της ταρτιέρας. Αφού αφαιρέσουμε το ένα χαρτί, τοποθετούμε το ζυμάρι μας μέσα στην ταρτιέρα πιέζοντάς το καλά καλά σε όλη την επιφάνεια της.

Έπειτα ρίχνουμε από πάνω τα σοταρισμένα μήλα μας και αμέσως μετά, παίρνουμε το κραμπλ αμυγδάλου και με μικρές τσιμπιές κόβουμε μικρά βραχάκια που τα τοποθετούμε πάνω από τα μήλα γεμίζοντας παντού όλη την τάρτα μας.

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 30

No votes so far! Be the first to rate this post.

6 Responses to Μηλόπιτα με Kραμπλ Aμυγδάλου

  1. Maria 16 Μαρτίου, 2021 at 10:31 πμ #

    super syntagh

  2. Αντιγόνη 19 Μαρτίου, 2021 at 10:55 πμ #

    Τη συγκεκριμένη συνταγή τη δοκίμασα στην κουμπάρα μου πρόσφατα. Θα την φτιάξω και εγώ.
    Απλά………..δεν υπάρχει!!!!

  3. Meropi papadaki 12 Νοεμβρίου, 2022 at 1:42 μμ #

    Εξαιρετική συνταγή την έχω κάνει και β γενεί τέλια

  4. Μιλτσακακη Νινα 23 Δεκεμβρίου, 2022 at 1:04 μμ #

    Εξαιρετική συνταγή.
    Την κάνω συνέχεια.δεν την αλλαζω

  5. Στελλα 6 Οκτωβρίου, 2023 at 11:29 πμ #

    Έχω κάνει τη συνταγή 2 φορές και είναι τέλεια !!!

  6. KIRIAKI TSALKITZI 23 Οκτωβρίου, 2023 at 2:26 μμ #

    Δεν έμεινα ψίχουλο .Τέλεια συνταγή .Θέλω να ρωτήσω αν γίνεται διπλή συνταγή για να την κάνω σκεπαστή και σε βαθύτερο ταψί

Αφήστε μια απάντηση