Υλικά για την γέμιση
- 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
- 1 κ.σ κανέλα
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
Υλικά για το παντεσπάνι
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. ζάχαρη
- 4 μεσαία αυγά
- 20 ml βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση για την γέμιση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρο τρίφτη.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτοντας την ζάχαρη.
Σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι τα μήλα να βγάλουν όλη τους την υγρασία.
Αμέσως μετά απλώνουμε τα μήλα μας ομοιόμορφα σε ορθογώνιο σχήμα σε ένα μεγάλο ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Έκτελεση για το παντεσπάνι
Στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που πριν έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε πάνω από τα μήλα προσέχοντας να πάει παντού το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για 13 λεπτά.
Όταν ψηθεί βγάζουμε το χαρτί από το ταψί και από επάνω του βάζουμε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί.
Προσεκτικά και με γρήγορες κινήσεις αναποδογυρίζουμε και ξεκολλάμε σιγά σιγά το χαρτί που ψήσαμε .
Προσεκτικά κάνουμε ρόλο το παντεσπάνι μας με την γέμιση προς τα μέσα και κλείνουμε με το χαρτί μέχρι να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Υπέροχο όπως πάντα. Μπράβο. Δεν μας απογοητεύεις ποτέ