Moelleux

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την γέμιση 

  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. κλασική κουβερτούρα

Υλικά για τα moelleux

  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 5 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση για την γέμιση 
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.

Αμεσως μετά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ που έχουμε καλύψει με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσει.


Εκτέλεση για τα moelleux
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ και αμέσως μετά κατεβάζουμε από το μάτι αφήνοντας στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να  αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά την γκανάζ μας, ανακατεύοντας με μια μαρίζ και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει.
Βουτυρώνουμε και περνάμε με κακάο 9 φαρμάκια για moelleux.
Γεμίζουμε στο 1/4 τα φαρμάκια μας.
Βγάζουμε από την κατάψυξη την παγωμένη γκανάζ και την κόβουμε σε 9 κομμάτια.
Τοποθετούμε από ένα κομμάτι σε όλα τα φαρμάκια και συνεχίζουμε, γεμίζοντας τα, μέχρι τα 3/4 με το μείγμα των moelleux .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 9 λεπτά.

Όταν  είναι έτοιμα τα αφήνουμε 2 λεπτά και αμέσως μετά τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση