Υλικά
- 300 γρ. Φυστικοβούτυρο
- 300 γρ. Κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
- Ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
- 250 γρ. Μπισκότα ολικής άλεσης
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 FONDUE ION
Εκτέλεση
Σε ενα μπεν μαρί ζεσταίνουμε καλά τη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει ένα γκανάζ.
Αδειάζουμε το γκαναζ σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα μας το ξύσμα και τα μπισκότα.
Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε μεμβράνη για να καλύψουμε όλη την εσωτερική της επιφάνεια, έπειτα αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το κλείνουμε με τη μεμβράνη.
Βάζουμε στο ψυγείο τον κορμό μας για τουλάχιστον 3 ώρες και τέλος αφού έχει παγώσει τον ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Σε ένα Μπεν Μαρί σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ένα Fondue ION χωρίς καπάκι μέχρι να λιώσει καλά.
Όταν το μωσαϊκό μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με το Fondue.. Προαιρετικά γαρνίρουμε με κομμάτια μπισκότων ή ξηρών καρπών.
Διατηρείται πάντα στο ψυγείο.
den to exo dokimasei pote hrthe h ora na to ftiaxo spiti