Μωσαϊκό με Φυστικοβούτυρο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 19

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά 

  • 300 γρ. Φυστικοβούτυρο
  • 300 γρ. Κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
  • Ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
  • 250 γρ. Μπισκότα ολικής άλεσης
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 FONDUE ION

Εκτέλεση 

Σε ενα μπεν μαρί ζεσταίνουμε καλά τη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει ένα γκανάζ.

Αδειάζουμε το γκαναζ σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα μας το ξύσμα και τα μπισκότα.

Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε μεμβράνη για να καλύψουμε όλη την εσωτερική της επιφάνεια, έπειτα αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το κλείνουμε με τη μεμβράνη.

Βάζουμε στο ψυγείο τον κορμό μας για τουλάχιστον 3 ώρες και τέλος αφού έχει παγώσει τον ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε την μεμβράνη.

Σε ένα Μπεν Μαρί σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ένα Fondue ION χωρίς καπάκι μέχρι να λιώσει καλά.

Όταν το μωσαϊκό μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με το Fondue.. Προαιρετικά γαρνίρουμε με κομμάτια μπισκότων ή ξηρών καρπών.

Διατηρείται πάντα στο ψυγείο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 19

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Μωσαϊκό με Φυστικοβούτυρο

  1. Giorgia Giannena 21 Μαρτίου, 2021 at 9:34 πμ #

    den to exo dokimasei pote hrthe h ora na to ftiaxo spiti

Αφήστε μια απάντηση