Σύνδεση

Μωσαϊκό με Σοκολάτα Γάλακτος

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος IΟΝ Patisserie
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάζ .
Έπειτα, παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ, τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη, αφήνοντας να εξέχει από την φόρμα και αδειάζουμε μέσα μια ποσότητα από την γκανάζ, ώστε να δημιουργήσουμε μια στρώση ύψους περίπου μισό με ένα εκατοστό.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε από επάνω μια στρώση από τα μπισκότα και στην συνέχεια τα καλύπτουμε με μια πολύ μικρή ποσότητα από την γκανάζ.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γκανάζ μας, αφήνοντας για το τέλος μια στρώση με μπισκότα, ώστε να
λειτουργήσει σαν βάση στο γλυκό μας όταν κρυώσει και το γυρίσουμε ανάποδα.
Τέλος, καλύπτουμε τον κορμό με την μεμβράνη που εξέχει από την φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή στο ψυγείο για 4 ώρες.

Ξεφορμάρουμε τον κορμό και τον τοποθετούμε ανάποδα, έχοντας τα μπισκότα στο κάτω μέρος.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση