Υλικά
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα με τα 100 ml της κρέμας γάλακτος.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα υπόλοιπα 200 ml της κρέμας γάλακτος, μέχρι να γίνει μια πολύ ελαφριά σαντιγί.
Με μια μαρίζ, προσθέτουμε την σαντιγί στην γκανάζ σε 2-3 δόσεις, προσέχοντας κάθε φορά να ομογενοποιείται καλά το μείγμα μας.
Όταν είμαστε έτοιμοι, μοιράζουμε σε μπολ της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει