- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 190 ml νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 4 μεσαία αυγά
- 1 βανιλίνη
Υλικά για το σιρόπι
- 700 ml νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 100 ml μαύρο ρούμι
Υλικά για την σαντιγί
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35% Arla
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση για τον μπαμπά
Στον κάδο του μίξερ με το γάντζο, βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ελαστικό ζυμάρι.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί
Στήσιμο μπαμπά
Αφού κρυώσει το σιρόπι και ο μπαμπάς, ξεκινάμε το στήσιμο.
Κόβουμε την πάνω πλευρά του μπαμπά που έχει καλοψηθεί, την οποία δεν θα την χρησιμοποιήσουμε.
Μου αρέσει η συνταγή μπαμπάδες με ρούμι