Μπαμπάς Με Ρούμι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για 2 μπαμπάδες

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 190 ml νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 4 μεσαία αυγά
  • 1 βανιλίνη

Υλικά για το σιρόπι

  • 700 ml νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml μαύρο ρούμι

Υλικά για την σαντιγί

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% Arla
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση για τον μπαμπά
Στον κάδο του μίξερ με το γάντζο, βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ελαστικό ζυμάρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες κέικ και μοιράζουμε το ζυμάρι μας.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.
Αφού περάσει η ώρα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν βράση.

Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε να κρυώσει.


Εκτέλεση για την σαντιγί
Στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί

Στήσιμο μπαμπά
Αφού κρυώσει το σιρόπι και ο μπαμπάς, ξεκινάμε το στήσιμο.
Κόβουμε την πάνω πλευρά του μπαμπά που έχει καλοψηθεί, την οποία δεν θα την χρησιμοποιήσουμε.

Κόβουμε το μπαμπά κατά μήκος, στην μέση, και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και μετά από 5 λεπτά τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά.
Αφού είναι έτοιμα, βάζουμε σαντιγί στο ένα κομμάτι. Βάζουμε το δεύτερο από πάνω και γαρνίρουμε με σαντιγί την κορυφή.
Σημείωση: Αν επιθυμείτε να φτιάξετε έναν μόνο μπαμπά, τότε χρησιμοποιείστε τη μισή ποσότητα από τα υλικά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Μπαμπάς Με Ρούμι

  1. 1851986 29 Ιανουαρίου, 2025 at 5:34 μμ #

    Μου αρέσει η συνταγή μπαμπάδες με ρούμι

Αφήστε μια απάντηση