Μπανανόπιτες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μπανάνες ώριμες
  •  1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του το μείγμα βουτύρου.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες μισού εκατοστού και κάνουμε δυο απανωτές σειρές με αυτές, κατά μήκος της σφολιάτας.
Αμέσως μετά, κάνουμε ρόλο την σφολιάτα μας προσεκτικά.
Κόβουμε σε 9 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί.
Έπειτα, χτυπάμε καλά ένα αυγό και με ένα πινέλο περνάμε τις μπανανόπιτες μας.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη καστανή ζάχαρη.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Μπανανόπιτες

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΩΤΟΥ 23 Μαΐου, 2023 at 9:42 πμ #

    Γεια σας κύριε Μακρυνιώτη,

    αντι για μπανανα στη μπανανόπιτα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αλλο φρουτο, οπως μηλο, αχλαδι, βερυκοκο η ροδακινο ;

    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση