Σύνδεση

Μπισκότα Με Καραμέλα Γάλακτος (alfajores)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για τα μπισκότα

  • 310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

Για την γέμιση

  • Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Για το γαρνίρισμα

  • Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αυγό, που πριν έχουμε χτυπήσει.

Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα
μέχρι να γίνουν ζυμάρι.

Στη συνέχεια, κάνουμε το ζυμάρι μας μια μπάλα, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Αφού το ζυμάρι μας ξεκουραστεί, αφαιρούμε την μεμβράνη, το τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και το ανοίγουμε με έναν πλαστή σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Στη συνέχεια, με ένα κουπ-πατ, κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 10-12 λεπτά.

Αφού κρυώσουν τα μπισκότα μας, τα κάνουμε όλα ζευγάρια.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και κόβουμε μπροστά την μύτη της.

Έπειτα, βάζουμε όση ποσότητα θέλουμε από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, στο ένα μπισκότο από το κάθε ζευγάρι και αμέσως μετά το κλείνουμε με το ζευγάρι του και το πατάμε ελαφρώς ώστε να βγει λίγο η γέμιση γύρω γύρω από το μπισκότο μας.

Ομοίως, συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μπισκότα,
Τέλος, σε ένα μπολάκι που έχουμε βάλει ινδοκάρυδο, ρολάρουμε καλά τα μπισκότα, ώστε να κολλήσει περιμετρικά παντού το ινδοκάρυδο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση