Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ. γλυκιά μυζήθρα (τα καραμανλίδικα του Φάνη)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, καθώς επίσης αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Μοιράζουμε το ζυμαράκι μας σε 2 ίσα μέρη και με την βοήθεια ενός πλάστη τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, λιγότερο από μισό εκατοστό.
Τοποθετούμε στην μέση του κάθε φύλλου ένα μεγάλο κομμάτι μυζήθρα και το κλείνουμε με το ζυμάρι που περισσεύει περιμετρικά.
Με τον πλάστη και προσεκτικά για να μην ανοίξει το πιτακι μας, ανοίγουμε ξανά το κάθε πιτάκι μας .
Τοποθετούμε ένα ένα τα πιτάκια μας σε αντικολλητικό τηγάνι, που το έχουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Κάθε 2 λεπτά τα γυρνάμε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε.
Όταν τα πιτάκια μας είναι έτοιμα, τα γαρνίρουμε προαιρετικά με μέλι.