Υλικά
- 350 ml νερό
- 300 ml χυμός πορτοκάλι
- 200 ml σπορέλαιο
- 440 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής μας μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε
καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα.
Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα από το ένα μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε
ελαφρώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής ημίρευστος χυλός.
Τέλος, αδειάζουμε σε ένα ταψί 25 επί 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό
χαρτί και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 30
λεπτά.
Πωπωπω τί ωραίο θα το κάνω
Αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε;
Αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αφαιρέστε απο τη συνταγή τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ! Καλή σας επιτυχία!
Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί στρόγγυλο τι νούμερο θα βάλουμε;
26-28 είναι μια χαρά! Καλή σας επιτυχία!
Καταπληκτικό το κέικ. Καμία σχέση με τα υπόλοιπα νηστησιμα, το έφτιαξα και είχε μεγάλη.. πέραση!
Μπράβο σας, εννοείται πως θα κάνω άμεσα εγγραφη!
Να είστε καλά!! Καλώς ήρθατε!!
Επειδή δεν έχω ογκομετρητή μήπως μπορείτε να μου πείτε τα ml του κάθε υλικού σε πόσα gr αντιστοιχούν ???
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια για τις πολύ νόστιμες συνταγές σας!
Καλησπέρα μπορώ να χρησιμοποιήσω ο φόρμα του κέικ μακρόστενη η στρογγυλή φόρμα του κέικ