Ντόνατς (Donuts)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. γάλα πλήρες
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους από μεσαία αυγά
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 βανίλια
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το γέμιση

  • Nucrema

Για την επικάλυψη

  • 1 ΙΟΝ PATISSERIE cover cream

Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, προσέχοντας να μην κάψει.
Έπειτα, στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την ζάχαρη, την μαγιά, το χλιαρό γάλα και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ξυπνήσει η μαγιά.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε στον κάδο τα υπόλοιπα
υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για μερικά λεπτά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα ελαστικό ζυμαράκι.

Έπειτα, λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και το κλείνουμε αεροστεγώς με μια μεμβράνη.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο στην μεσαία σχάρα, για μια ώρα, στους 50 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.

Όταν το ζυμάρι μας ετοιμαστεί, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και
με την βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε πάχος περίπου ενός εκατοστού. Στη συνέχεια, με ένα κουπ πατ ή ένα φλυτζάνι, κόβουμε donuts στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με άφθονο σπορέλαιο, γυρνώντας τα donuts με μια τρυπητή κουτάλα σε τακτά διαστήματα και από τις δυο μεριές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα.

Όταν τα donuts πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε, τα αφαιρούμε και τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το λάδι.
Τέλος, παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε μια μύτη με δόντια, την γεμίζουμε με nucrema.

Αφού κρυώσουν τα donuts τα γεμίζουμε με όση ποσότητα nucrema επιθυμούμε, κάνοντας μια τρύπα στο πλάι του κάθε donut με την μύτη της σακούλας μας.

Αφού γεμίσουμε όλα τα donuts, στη συνέχεια ζεσταίνουμε το cover cream (προσοχή χωρίς το καπάκι) σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει.

Aμέσως μετά, βουτάμε ένα ένα το πάνω μέρος των donuts.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Ντόνατς (Donuts)

  1. Αλεξια 14 Οκτωβρίου, 2022 at 1:33 μμ #

    Καλησπερα σας, να σας ρωτησω αν θα μπορουσαμε να τα βαλουμε στον φουρνο για να αποφυγουμε το τηγανι? Σας ευχαριστω

    • Dimitrios Makriniotis 1 Νοεμβρίου, 2022 at 10:51 πμ #

      Θα μπορούσατε!! Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση