Παγωτό Λευκής Σοκολάτας με Φυστίκι Αιγίνης

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 50 γρ  ζάχαρη
  • 375 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ φυστίκι Αιγίνης
  • 100 γρ κράνμπερις
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και το αποσύρουμε λίγο πριν πάρει βράση.
Αμέσως αδειάζουμε σε ένα μπολ, που μέσα έχουν κόψει σε κομμάτια την κουβερτούρα μας.
Αφήνουμε ένα λεπτό και αμέσως μετά, με μια μαρίζ, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα μας.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε τα φυστίκια, που πριν έχουμε θρυμματίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κράνμπερις.
Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ .
Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση