Πανακότα Light

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 19

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 1 λίτρο άπαχο γάλα 0%
  • 200 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ζελατίνη
  • 1 βανίλια
  • Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τις στύβουμε.

Βάζουμε το γάλα, το μέλι, τη βανίλια κι αν θέλουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μια βράση κι ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες κι ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μείγμα της πανακότα σε μπολ της επιλογής μας και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Τέλος, γαρνίρουμε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 19

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση