Πανακότα με 3 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • Προαιρετικά 1 βανίλια

 

 

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, με παγωμένο νερό και πάγο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε περίπου το μισό γάλα με την ζάχαρη(προαιρετικά και την βανίλια) και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να λιώσουν.
Προσθέτουμε και το άλλο μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε σε φορμάκια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Πανακότα με 3 Υλικά

  1. Μαρία 4 Απριλίου, 2023 at 8:26 μμ #

    Μπράβο σου Δημήτρη έφτιαξα την πανακότα έτσι ακριβώς.
    Πολύ καλό αποτέλεσμα.
    Να συνεχίσεις νά δίνεις εύκολες συνταγές γιατί είσαι πραγματικά με διαφορά ο καλύτερος 👏👏😏

  2. ΣΟΦΙΑ 4 Ιουνίου, 2023 at 6:34 πμ #

    Τέλειο..αρωματικά με βανίλια κ ξύσμα πορτοκαλιού..στην αρχή δοκιμάζοντας το μείγμα μου φάνηκε πολύ γλυκό για την γουστα μου αλλά τελικά είναι τόσο όσο…

Αφήστε μια απάντηση