Υλικά
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- Προαιρετικά 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, με παγωμένο νερό και πάγο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε περίπου το μισό γάλα με την ζάχαρη(προαιρετικά και την βανίλια) και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να λιώσουν.
Προσθέτουμε και το άλλο μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε σε φορμάκια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Μπράβο σου Δημήτρη έφτιαξα την πανακότα έτσι ακριβώς.
Πολύ καλό αποτέλεσμα.
Να συνεχίσεις νά δίνεις εύκολες συνταγές γιατί είσαι πραγματικά με διαφορά ο καλύτερος 👏👏😏
Τέλειο..αρωματικά με βανίλια κ ξύσμα πορτοκαλιού..στην αρχή δοκιμάζοντας το μείγμα μου φάνηκε πολύ γλυκό για την γουστα μου αλλά τελικά είναι τόσο όσο…