Πανεύκολη Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την τάρτα

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 50 ml νερό
  • 5 γρ. αλάτι

 

Υλικά για την γέμιση

  • 200 ml κρέμα γάλακτος ARLA
  • 200 γρ μοτσαρέλα ARLA
  • 200 γρ. μιξ τυριών Pasta Gratinar ARLA
  • 100 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
  • 4 μεσαία αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση για την τάρτα
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό,, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο
παγωμένο μαζί με το αλεύρι και το αλάτι, μέχρι το μείγμα μας να δείχνει σαν άμμος.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά, σε 2-3 δόσεις, το νερό, ανακατεύοντας κάθε φορά
μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε το ζυμάρι μας μέσα στη ταρτιέρα και με τα χέρια μας το απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.

Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε
με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αμέσως μετά, απλώνουμε μέσα στην τάρτα μας τα τυριά ομοιόμορφα παντού, βάζουμε από πάνω την γαλοπούλα που έχουμε κόψει σε κομμάτια και τέλος το μείγμα της κρέμας με τα αυγά, φροντίζοντας να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30-35 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Πανεύκολη Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

  1. Δανδρη Ευτυχία 11 Ιουνίου, 2022 at 6:58 μμ #

    Τέλεια!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση