Πανεύκολη Μηλόπιτα (apple crumble)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανέλα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την πούδρα, το αλεύρι, την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να γίνει το μείγμα μας σας άμμος που κολλάει.
Αμέσως μετά, με το χέρι μας πιέζουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το μήλο μας και το κόβουμε σε ακαθόριστα κομματάκια.
Τα ανακατεύουμε μαζί με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και αμέσως μετά τα απλώνουμε σε ένα μικρό πυρεξάκι.
Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο, κόβουμε πάνω από τα μήλα μας ακαθόριστα κομμάτια ζύμης, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα μήλα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση