Σύνδεση

Παντεσπάνι Σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 5 μεσαία αυγά
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 130 ml γάλα πλήρες
  • 60 ml σπορέλαιο
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε πολύ χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό.
Αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά, κοσκινίζουμε μέσα στο κατσαρολάκι το αλεύρι και το κακάο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Έπειτα, χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.

Τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν ένα
σοκολατένιο ζυμαράκι.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε σε 3 δόσεις το γάλα, συνεχίζοντας κάθε
φορά έντονα το ανακάτεμα με το σύρμα, προσέχοντας να μην μείνει κανένας σβόλος μέσα στο μείγμα.

Έπειτα, χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια που
έχουμε στο μπολ.

Αφού αρχίσουν να γίνονται μαρέγκα, προσθέτουμε σε 3 δόσεις την
ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μία μαρέγκα σφιχτή και γυαλιστερή.
Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη, με μια μαρίζ παίρνουμε το ένα τρίτο της και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας με την μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε από το κατσαρολάκι το σοκολατένιο μείγμα στο μπολ με την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με την
μαρίζ, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24 εκατοστών, το τοποθετούμε με το πάτο του πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και με ένα στύλο, σημαδεύουμε γύρω γύρω από τον πάτο του ταψιού μας, φτιάχνοντας έναν κύκλο ώστε να μπορούμε να το κόψουμε με ένα ψαλίδι.

Αφού κόψουμε τον χάρτινο πάτο, τον τοποθετούμε μέσα στο ταψί.

Στην συνέχεια, κόβουμε μακρόστενες λωρίδες σε ύψος μεγαλύτερο από αυτό του ταψιού μας, ώστε να εξέχουν από το ταψί και τις τοποθετούμε και αυτές περιμετρικά μέχρι να καλύψουμε καλά την περίμετρο
του ταψιού (αυτή την διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και πριν ξεκινήσουμε την συνταγή μας).

Αφού το ταψί μας είναι έτοιμο, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το
τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί, που πριν έχουμε βάλει ζεστό νερό περίπου ενός εκατοστού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα, στους 150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση