Παραδοσιακή Πουτίγκα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 
  • 250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κρόκους μεσαίων  αυγών
  • 4 ασπράδια μεσαίων αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κράνμπερις
  •  ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
 Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έντονα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας και αμέσως μετά κατεβάζουμε από το μάτι.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και την βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια με την μισή ποσότητα της ζάχαρης και αφού αρχίσουν να γίνονται μαρέγκα, προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Παίρνουμε το 1/3 της μαρέγκας μας και το ανακατεύουμε με μια μαρίζ με το πρώτο μείγμα μας .
Συνεχίζουμε με το επόμενο 1/3 της μαρέγκας και αμέσως μετά με το υπόλοιπο.
Τέλος, αδειάζουμε στο μείγμα μας και τα κράνμπερις.
Βουτυρώνουμε μια κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Τοποθετούμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί που έχουμε γεμίσει με 3 πόντους νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση