Πασχαλινά Κουλουράκια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. baking powder
  • 2 μεσαία αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ. μαστίχα
  • 40 ml. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη με το φτερό και στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά. Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα λείο ζυμαράκι.

Καλύπτουμε το ζυμάρι μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

Αφού παγώσει, ζυμώνουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που επιθυμούμε και στο ίδιο μέγεθος ώστε όλα να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τέλος, χτυπάμε 2 κρόκους με μια κουταλιά νερό και μια πρέζα αλάτι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Πασχαλινά Κουλουράκια

  1. Παναγιώτης 12 Απριλίου, 2022 at 6:51 μμ #

    Ωραία που είναι θα τα κάνω άλλωστε τα κουλουράκια μου αρέσουν πολύ

Αφήστε μια απάντηση