Πεϊνιρλί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 400 γρ. μοτσαρέλα Arla

Εκτέλεση

Βάζουμε ολα μας τα υλικα στο μιξερ.Ανακατεύουμε στο μίξερ με τον γάντζο για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και αφού το λαδώσουμε, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας, το κλείνουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά τουλάχιστον.

Αφού περάσουν τα 20 λεπτά και φουσκώσει το ζυμάρι μας, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας ορθογώνιο σε πάχος μισού εκατοστού. Κόβουμε σε 6 κάθετες λωρίδες.

Στη μέση κάθε λωρίδας βάζουμε τριμμένο τυρί και μικρά κυβάκια βουτύρου. Διπλώνουμε δεξιά αριστερά μικρές πιέτες και στρίβουμε τις άκρες για να δώσουμε σχήμα στο πεϊνιρλί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.

Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα πεϊνιρλί από τον φούρνο και τα αλείφουμε με παγωμένο βούτυρο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση