Υλικά για το ζυμάρι
- 1 κιλό αλεύρι για πίτσα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
- 10 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. αλάτι
- 550 ml νερό
Υλικά για τη σάλτσα
- 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 20 ml ελαιόλαδο
- Ξερό σκόρδο
- Ξερό κρεμμύδι
- Δενδρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τυριά Μοτσαρέλα ARLA
Havarti ARLA
Μπλε τυρί CASTELLO
Αλλαντικά της επιλογής μας
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα
Εκτέλεση για το ζυμάρι
Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει ελαφρώς χλιαρό.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι το ζυμαράκι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμαράκι καλύπτοντάς το με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αλλιώς, ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς, τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα τον μπωλ για μισή ώρα.
Εκτέλεση για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μυρωδικά της επιλογής μας σε όση ποσότητα επιθυμούμε.
Αφού το ζυμαράκι ξεκουραστεί και διπλασιαστεί σε όγκο, το βγάζουμε από το μπολ, ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο και το ανοίγουμε με τα χέρια ή με τον πλάστη.
Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι μας την ποσότητα της σάλτσας που επιθυμούμε και πάνω από τη σάλτσα απλώνουμε μοτσαρέλα. Έπειτα, προσθέτουμε όποιο άλλο υλικό θέλουμε (τυριά, αλλαντικά, λαχανικά κ.λ.π.).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά.
Με διαφορά η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για πίτσα!
Η αγαπημένη μας συνήθεια κάθε Σάββατο βράδυ πλέον !!!
Εξαιρετική ζύμη ! Ευχαριστούμε πολύ!
Αν δεν έχουμε βούτυρο αγελάδας ;
Βάλτε ελαιόλαδο ίση ποσότητα
Η καλύτερη πίτσα! το ζυμαράκι πανεύκολο, αφράτο και πεντανόστιμο! Εμείς πλέον μόνο αυτή την πίτσα τρώμε σπίτι!!!!!
Μπράβο! Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και απλά υλικά. Τέτοιες συνταγές θέλουμε!
Μπορεί να γίνει και με αλευρι σκληρό ή γοχ?
6/11/2023σημεραπουεχωταγε.νεθλιαμουεφτιαξατηφα ντσστικηπιτσαηνυφημουειπεοτιφτιαχνετετουΜακρυνι
νιωτηειναιφανταστικαευχσριστωπολυκαληβραδυα
Η πιο ωραία πίτσα που έχω φτιάξει!!! Μπράβο!!!