Πίτσα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 40

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για το ζυμάρι 

  • 1 κιλό αλεύρι για πίτσα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 550 ml νερό

 

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • Ξερό σκόρδο
  • Ξερό κρεμμύδι
  • Δενδρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Τυριά Μοτσαρέλα ARLA

Havarti ARLA

Μπλε τυρί CASTELLO

Αλλαντικά της επιλογής μας

Λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα

 

Εκτέλεση για το ζυμάρι

Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει ελαφρώς χλιαρό.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι το ζυμαράκι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμαράκι καλύπτοντάς το με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αλλιώς, ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς, τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα τον μπωλ για μισή ώρα.

 

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μυρωδικά της επιλογής μας σε όση ποσότητα επιθυμούμε.

Αφού το ζυμαράκι ξεκουραστεί και διπλασιαστεί σε όγκο, το βγάζουμε από το μπολ, ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο και το ανοίγουμε με τα χέρια ή με τον πλάστη.

Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι μας την ποσότητα της σάλτσας που επιθυμούμε και πάνω από τη σάλτσα απλώνουμε μοτσαρέλα. Έπειτα, προσθέτουμε όποιο άλλο υλικό θέλουμε (τυριά, αλλαντικά, λαχανικά κ.λ.π.).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 40

No votes so far! Be the first to rate this post.

10 Responses to Πίτσα

  1. Nadia 11 Μαρτίου, 2021 at 6:16 μμ #

    Με διαφορά η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για πίτσα!

  2. Mani 15 Μαρτίου, 2021 at 6:25 μμ #

    Η αγαπημένη μας συνήθεια κάθε Σάββατο βράδυ πλέον !!!

  3. Λια 30 Μαρτίου, 2021 at 11:35 πμ #

    Εξαιρετική ζύμη ! Ευχαριστούμε πολύ!

  4. Anna 1 Μαρτίου, 2022 at 11:53 πμ #

    Αν δεν έχουμε βούτυρο αγελάδας ;

    • Dimitrios Makriniotis 4 Μαρτίου, 2022 at 9:15 πμ #

      Βάλτε ελαιόλαδο ίση ποσότητα

  5. Παρασκευή Γιατροπούλη 7 Μαΐου, 2023 at 7:49 πμ #

    Η καλύτερη πίτσα! το ζυμαράκι πανεύκολο, αφράτο και πεντανόστιμο! Εμείς πλέον μόνο αυτή την πίτσα τρώμε σπίτι!!!!!

  6. Μαρία 24 Μαΐου, 2023 at 5:40 μμ #

    Μπράβο! Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και απλά υλικά. Τέτοιες συνταγές θέλουμε!

  7. Deny 30 Σεπτεμβρίου, 2023 at 11:10 πμ #

    Μπορεί να γίνει και με αλευρι σκληρό ή γοχ?

    • Ευγενιαπαπαλαμπρου 6 Νοεμβρίου, 2023 at 10:20 μμ #

      6/11/2023σημεραπουεχωταγε.νεθλιαμουεφτιαξατηφα ντσστικηπιτσαηνυφημουειπεοτιφτιαχνετετουΜακρυνι
      νιωτηειναιφανταστικαευχσριστωπολυκαληβραδυα

  8. ΜΑΡΙΑ 2 Νοεμβρίου, 2023 at 7:22 μμ #

    Η πιο ωραία πίτσα που έχω φτιάξει!!! Μπράβο!!!

Αφήστε μια απάντηση