Υλικά
- 700 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 130 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κορν φλάουρ
- 3 μεσαία αυγά
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 400 γρ. βασιλόπιτα
- Προαιρετικά 50 γρ. κράνμπερις
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το ξύσμα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα, βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Λίγο πριν βράσει το γάλα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με τα αυγά.
Ανακατεύουμε έντονα με ένα σύρμα.
Αφού αδειάσουμε περίπου το μισό γάλα μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών, βάζουμε πίσω στη φωτιά το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα.
Αφού ομογενοποιθεί και το μείγμα μέσα στο μπολ το αδειάζουμε στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το σύρμα, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βασιλόπιτα που έχουμε κόψει σε κομμάτια μαζί με τα κράνμπερις.
Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και αδειάζουμε σε ταψάκι που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα,για περίπου 25 λεπτά.