Ψητή Κρέμα Γαλακτομπούρεκου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 1  1/2 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 μεσαία αυγά
  • Ξύσμα  ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά μαζί με το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα
σύρμα, προσέχοντας να μην σβολιάσουν.

Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το σημείο πριν να πάρουν βράση.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε σιγά σιγά το μισό από το ζεστό γάλα στο μπολ με το μείγμα
των αυγών, ανακατεύοντας έντονα με ένα σύρμα.

Αφού έχουμε ρίξει το γάλα στο μπολ, επιστρέφουμε όλο το μείγμα του μπολ στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας μέχρι να το πάρει.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε την κρέμα μας σε ταψάκι 25χ35, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.

Περιμένουμε να κρυώσει καλά η κρέμα πριν την κόψουμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 Responses to Ψητή Κρέμα Γαλακτομπούρεκου

  1. Νατασσα 4 Μαρτίου, 2022 at 3:28 μμ #

    Μακρυνιωτη εισαι ΘΕΟΣ.

  2. ΒΕΝΕΤΊΑ 22 Απριλίου, 2022 at 9:40 πμ #

    Άπαιχτη συνταγή… Η καλύτερη

  3. George 12 Μαΐου, 2022 at 10:44 πμ #

    Σιρόπι;

  4. Έλενα 1 Μαρτίου, 2024 at 10:32 πμ #

    Μου έλυσες τα χέρια σεφ ήταν μια εξαιρετική ιδέα για να μην πετάξω την κ΄ρέμα που μου περίσσεψε !!!!

Αφήστε μια απάντηση