Ρυζόγαλο Πολυτελείας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
  • Κανέλα για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά,
ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα.

Όταν το μείγμα μας πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε τακτά διαστήματα, για 25-30 λεπτά.

Προσοχή, ανακατεύουμε συνέχεια γιατί αλλιώς μπορεί να “πιάσει”.
Όταν χυλώσει το ρυζόγαλο, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το κλείνουμε με
ένα καπάκι, αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Αμέσως μετά, σερβίρουμε σε μπολ της επιλογής μας και γαρνίρουμε με κανέλα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Ρυζόγαλο Πολυτελείας

  1. Chris 18 Φεβρουαρίου, 2022 at 7:50 πμ #

    Πολύ ισχυρά γευστικό έριξα και λίγο βανίλια πορτοκάλι με επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού και το έκανα τούρμπο. Κάτι παραπάνω απο θεϊκό. Όλη τη διαφορά την κάνει το ξύσμα πορτοκαλιού και η βανίλια. Με λιγότερα λιπαρά κρέμα γάλακτος και γάλακτος παίζει καθόλου;

    • Dimitrios Makriniotis 4 Μαρτίου, 2022 at 9:18 πμ #

      Βεβαίως!

Αφήστε μια απάντηση