Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 32

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 150 ml σπορέλαιο
  • 300 γρ. σιμιγδάλι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml νερό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα

 

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Άφου ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ γιατί στην αρχή κάνει έντονους υδρατμούς και έντονο κοχλασμό.

Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού. Έπειτα τραβάμε τον χαλβά από το μάτι, ρίχνουμε μέσα την κανέλα με το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Αμέσως μετά, βάζουμε την μισή ποσότητα από το χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και τον στρώνουμε
ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Στον υπόλοιπο χαλβά που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κουβερτούρα μας, που πριν έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής σοκολατένιος χαλβάς.

Τέλος, αδειάζουμε τον σοκολατένιο χαλβά στη φόρμα, πάνω από τον απλό και τον απλώνουμε με
το κουτάλι μας παντού και ομοιόμορφα.

Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 32

No votes so far! Be the first to rate this post.

13 Responses to Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα

  1. Aleka M 16 Μαρτίου, 2021 at 11:19 πμ #

    Καλή Σαρακοστή Δημήτρη!!τελειος!!

    • ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΣΚΟΥ 6 Μαρτίου, 2022 at 6:42 μμ #

      Πολύ ωραία συνταγή!

  2. Anna Con 16 Μαρτίου, 2021 at 11:21 πμ #

    Περίμενα πως και πως νηστίσιμη συνταγή σου😘❤️👏🏻

  3. Efi K 16 Μαρτίου, 2021 at 12:51 μμ #

    Oti eprepe auti I sintagi Dimitri mou!!na sai kala
    Kali sarakosti

  4. Georgia Pap 16 Μαρτίου, 2021 at 2:39 μμ #

    Molis ton eftiaksa!!den exw logia!apolaysi!

  5. Χαρά 16 Μαρτίου, 2021 at 4:47 μμ #

    Καλή σαρακοστή, χοντρό ή ψιλό σιμιγδάλι βάζουμε;;;;

    • Dimitrios Makriniotis 16 Μαρτίου, 2021 at 7:23 μμ #

      Καλή Σαρακοστή !!!Προτείνω ψιλό!

  6. Dionisia 17 Μαρτίου, 2021 at 8:37 πμ #

    Καταπληκτικές συνταγές! Κάθε μέρα λέω στα παιδιά μου να με βάλουν στην ιστοσελίδα σου γιατί δε γνωρίζω να μπω! Άλατα ευχαριστώ με τις υπέροχες συνταγές που μας χαρίζεις! Σε ευχαριστούμε Δημήτρη!

  7. Φαίη Παππα 18 Μαρτίου, 2021 at 12:12 μμ #

    Φανταστική παραλλαγή Δημήτρη!!εγινε αναρπαστος!!

  8. stella 21 Μαρτίου, 2021 at 9:27 πμ #

    teleio Dimitri

  9. Ιsabelle 1 Ιουνίου, 2021 at 7:56 μμ #

    Εκπληκτικός! Τον έκανα χωρίς σοκολάτα, αλλά αποδεδειγμένα οι συνταγές σας βγαίνουν και είναι πεντανόστιμες!

  10. Θάλεια 8 Ιανουαρίου, 2022 at 11:39 πμ #

    Τέλειος

  11. Μαριαννα 7 Νοεμβρίου, 2022 at 3:08 μμ #

    Ο καλύτερο χαλβάς❤️

Αφήστε μια απάντηση