Υλικά
- 150 ml σπορέλαιο
- 300 γρ. σιμιγδάλι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 600 ml νερό
- 1 κ.γ κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Άφου ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ γιατί στην αρχή κάνει έντονους υδρατμούς και έντονο κοχλασμό.
Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού. Έπειτα τραβάμε τον χαλβά από το μάτι, ρίχνουμε μέσα την κανέλα με το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά, βάζουμε την μισή ποσότητα από το χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και τον στρώνουμε
ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Στον υπόλοιπο χαλβά που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κουβερτούρα μας, που πριν έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής σοκολατένιος χαλβάς.
Τέλος, αδειάζουμε τον σοκολατένιο χαλβά στη φόρμα, πάνω από τον απλό και τον απλώνουμε με
το κουτάλι μας παντού και ομοιόμορφα.
Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή Σαρακοστή Δημήτρη!!τελειος!!
Πολύ ωραία συνταγή!
Περίμενα πως και πως νηστίσιμη συνταγή σου😘❤️👏🏻
Oti eprepe auti I sintagi Dimitri mou!!na sai kala
Kali sarakosti
Molis ton eftiaksa!!den exw logia!apolaysi!
Καλή σαρακοστή, χοντρό ή ψιλό σιμιγδάλι βάζουμε;;;;
Καλή Σαρακοστή !!!Προτείνω ψιλό!
Καταπληκτικές συνταγές! Κάθε μέρα λέω στα παιδιά μου να με βάλουν στην ιστοσελίδα σου γιατί δε γνωρίζω να μπω! Άλατα ευχαριστώ με τις υπέροχες συνταγές που μας χαρίζεις! Σε ευχαριστούμε Δημήτρη!
Φανταστική παραλλαγή Δημήτρη!!εγινε αναρπαστος!!
teleio Dimitri
Εκπληκτικός! Τον έκανα χωρίς σοκολάτα, αλλά αποδεδειγμένα οι συνταγές σας βγαίνουν και είναι πεντανόστιμες!
Τέλειος
Ο καλύτερο χαλβάς❤️
Κύριε Μακρυνιώτη συγχαρητήρια! Αυτός ο χαλβάς είναι καταπληκτικός σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
Πραγματικά τέλειος ο χαλβάς!